Необходими продукти:
- 350 гр червени чушки
- 350 гр жълти чушки
- 350 гр зелени чушки
- 1 л зеленчуков бульон
- 150 мл течна сметана
- черен пипер
- сол
- червен пипер
- къри
- индийско орехче
Приготвяне или как се готви ястието:
- Чушките почиствате, измивате, нарязвате на четири и сварявате в бульона докато омекнат.
- Разделяте според цвета и отделно пасирате с малко бульон, след което прекарвате през финно сито.
- В отделни тенджерки (за всеки цвят) още веднъж за кратко сварявате супата, като внимавате супата да не стане много рядка, по-добре е да е кремообразна.
- Слагате сол и черен пипер.
- Жълтата супа овкусявате и с къри, червената - с червен пипер, а зелената с индийско орехче.
- Накрая слагате и по малко течна сметана, разбърквате и готово.
- Сервирате по следния начин - и трите части на супата се изливат ЕДНОВРЕМЕННО и МНОГО ВНИМАТЕЛНО в чиниите. Цветовете не бива да се смесват.