Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 2 патладжана
- 1 тиквичка
- 2-3 пиперки
- 1 килограм домати
- сол
- 1 ч.л. червен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Патладжана и тиквичката на жулиени или кубчета, посолен и оцеден от горчивото. Чесъна на две на три нарязан.
- Лукът на едро и чушките на тънки ленти.
- Доматите пасирани. В тефлонова тенджерка слагаме олио, щом се сгорещи слагаме - чесъна, лука и чушките.
- Бъркаме и захлупваме. Щом вземе да поомеква слагаме тиквичката и патладжана. Пак бъркаме от време на време.
- Хубаво омекналите зеленчуци заливаме с доматения сок и добавяме червения пипер.
- Оставяме да поври няколко минути.
- Готовото ястие се поръсва с магданоз.