Необходими продукти:
- 1 ч.ч. бял боб
- 200 гр сух твърд хляб
- 3 картофа
- 2 моркова
- 1-2 глави лук
- 1 корен целина
- ½ средна глава карфиол
- ¼ ч.ч. растителна мазнина
- 2 литра вода
- копър
- чесън
- сол
- подправки по ваш избор
Приготвяне или как се готви ястието:
- Накиснете боба във хладка вода и го оставете да престои цяла нощ. След това излейте водата, залейте с прясна такава и го оставете да кипне.
- Прибавете половината мазнина и варете около половин час. Картофите нарежете на ивички, корените на ситно.
- Карфиолът се накъсва на съцветия и се бланшира леко.
- Добавете всички зеленчуци към боба и варете до неговата готовност.
- За запръжката: в тиган запържете лука до златисто, като към него прибавите и нарязания на дребно хляб и също го запържите добре.
- Почти готовата супа овкусете на вкус, прибавете запръжката и варете още 10-15 минути.
- В готовата супа добавете 2-3 скилидки чесън, които предварително сте счукали с добро количество копър.