Необходими продукти:
- 2 глави чесън
- 400 мл зеленчуков или пилешки бульон
- 400 мл бяло вино
- 400 мл сметана
- 3 картофа
- 3 с.л. олио
- сол и пипер
- заквасена сметана
Приготвяне или как се готви ястието:
- Чесъна нарязвате на дребно и задушавате леко в олиото. Внимавате да не покафенее, защото това ще го направи горчив на вкус.
- Доливате бульона, виното и течната сметана и оставяте да къкри за 90 минути.
- През това време сварявате картофите и ги обелвате, те ще ни послужат за сгъстяване на супата.
- След 90 минути пасирате супата, добавяте по малко картофи, като продължавате да пасирате докато получите желаната консистенция.
- Овкусявате със сол и пипер.
- Украсявате с малко заквасена сметана и сервирате.
*Бележки: Може да украсите и с малко запържен чесън.