Свинска кавърма

Коментари · 296 Прегледа

Свинска кавърма.Свинска кавърма от старо-български времена

Продукти: за 4 порции

 

• Свинско филе – 800 гр.

• Олио – 40 мл.

• Праз – 6 стръка

• Домати – 3 бр.

• Пипер – 4 бр.

• Червен пипер – 1/2 ч.л.

• Черен пипер – 1/2 ч.л.

• Яйца – 8 бр.

• Сол

• Люти чушки – 4 бр.

 

Начин на приготвяне:

 

Свинското филе се нарязва на хапки и се запържва до златист цвят в тиган с мазнина. След като се извади в същата мазнина се задушават праза, пипера и доматите, предварително нарязани на ситно. Когато зеленчуците се задушат, месото се връща в тигана, където се прибавят и подправките. Всичко се задушава до готовност. Отделно се приготвят омлетите, които са според броя на порциите. За всеки омлет по – две яйца. Във всеки омлет се слага от свинската кавърма и 1 люта чушка и се завива. Ястието се сервира топло.

Рецепти, Готварски рецепти, кулинария, готварство.

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ПРИ НАС в Кулинарна социална мрежа Mandja.com Поканете Приятелите си също да се регистрират, за да сме си полезни, да си споделяме рецепти и да се забавляваме - готвейки ❤️ УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg