порции : 4 бр.
Време за приготвяне: общо 25 минути
Продукти:
• Риба тон – 50 гр.
• Зехтин – 2 с. л.
• Магданоз – 10 стръка
• Сол
• Черен пипер
• Чесън – 1 скилидка
• Доматен сок – 30 мл.
• Маслини без костилка – 15 бр.
• Фусили /макарони на спирала/ – 400 гр.
• Настърган пармезан – 50 гр.
Начин на приготвяне:
Слагаме тенджера с вода на котлона и след като заври прибавяме фусилите и 1 ч. л. сол. Оставяме ги да врят до готовност. В тиган слагаме зехтина на средна температура и като загрее слагаме ситно скълцаната скилидка чесън за 1 минутка, докато отдели аромат. Прибавят се и рибата тон, ситно нарязан магданозът, разбърква се добре. Добавя се доматеният сок, маслините нарязани на две, сол и черен пипер на вкус и се слага за малко на котлона да се загрее. След като фусилите/ макароните са готови се изцеждат от водата и към тях се прибавя сместа. Салатата се разбърква добре и се поръсва с пармезан.