ПРОДУКТИ:
Тиква – за предпочитане е бялата кръгла тиква, но се получава добре и със тиква цигулка въпрос на вкус тъй като цигулката е по сладка – около 1500 грама
Пилешко филе или месо от бут – 250-300 грама
Свински вратни пържоли – 2- 3 броя
Телешко месо -200 грама
Наденица – 150 -200 грама
Топено сирене триъгълничета – 1 опаковка (за предпочитане микс от 3 различни вкуса)
Гъби печурки – 300 грама
лук – 2 глави
праз лук – 2 стръка
Червено вино – 1 ч.ч.
сол на вкус
черен пипер 1/2 ч.л.
червен лют пипер – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Първо измивате тиквата, изрязвате капачето и издълбавате семките остъргвайки добре отвътре. След което посолявате и най – добре е да престои една нощ, но може и за час/два. Задушавате гъбите нарязани на филиики в тиган с малко растително олио и ги оставяте на страна. В по- дълбок тиган се задушават всички меса нарязани на хапки, лука и праз лука, добавяте чаша червено вино и подправяте на вкус със сол, черен пипер, червен лют пипер. Когато е почти готово месото добавяте гъбите и разбърквате добре. Пълните тиквата като след всеки ред от плънката слагате топено сирене. Ако сте запазили капака на тиквта, похлупвате я и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 часа.
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ПРИ НАС в Кулинарна социална мрежа Mandja.com Поканете Приятелите си също да се регистрират, за да сме си полезни, да си споделяме рецепти и да се забавляваме - готвейки ❤️ УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ.