НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбок тиган със зехтин задушете телешката кайма заедно със нарязаните на ситно лук и чесън (първо го смачкайте с ножа за да освободи соковете си, а после го накълцайте на ситно). През това време на съседен котлон поставете тенджера с подсолена вода да заври и тогава сложете спагетите да се сварят (според инструкциите за време на приготвяне на опаковката). След като са готови спагетите ги залейте със хладка вода, отцедете отново и затворете под капак. Когато каймата се запържи добавете доматения сос последван от стръковете босилек нарязани на ситно и чери доматите срязани на половинки. Овкусете с захар, черен пипер, червен лют пипер , 2 супени лъжици тъмен балсамов оцет и сол ако е необходимо. Оставете сосът да покъкри на умерена температура, докато се редуцира водата от чери доматите и пюрето. Когато и сосът Болонезе е готов го сипете в тенджерата при спагетите и разбъркайте добре. Сервирайте спагетите горещи с настърган кашкавал отгоре + вилица и лъжица
Вижте необходимите продукти:
Спагети – 1 пакет
Телешка кайма – 500 гр.
Чери домати – 200 грама
Босилек – 5 стръка
Лук – 1 средно голяма глава
Чесън – 4 скилидки
Доматено пюре (италианска, може и такава с босилек и лук) – 800 мл.
Черен пипер – 1/3 ч.л.
Захар – 1 с.л.
Червен лют пипер – на вкус
Балсамов оцет – 2 с.л.
Зехтин – 3 с.л.
Кашкавал за настъргване – 200 грама
Сол на вкус
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ПРИ НАС в Кулинарна социална мрежа Mandja.com Поканете Приятелите си също да се регистрират, за да сме си полезни, да си споделяме рецепти и да се забавляваме - готвейки ❤️ УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ.