Рецепта:
За тестото:
300гр. Брашно(аз използвах лимецово)
150гр. Краве масло(може да се замени с кокосово за веган вариант)
2-3с.л. Студена вода
2с.л. Кокосова захар
За крема:
500мл. Прясно мляко
5жълтъка
100гр. Кокосова захар
30гр. Нишесте
Ванилия
Метод: Студеното масло се нарязва на кубчета и се смесва с брашното и захарта, като отначо стават трохи, които постепенно придобиват форма. Добавяме вода при необходимост. Оформяме топка и оставяме в хладилник поне час. За крема разбиваме жълтъците, захарта, нишестето и ванилията. Загряваме млякото, без да кипва. Добавяме малко към жълтъците, за да се темперират и връщаме на котлона. Готвим до сгъстяване на крема, покриваме с фолио и оставяме да се охлади. Студеното тесто разточваме на 0.5-1см. и прехвърляме във формата, като го навиваме около точилката и развиваме върхи тавата. Надупчваме с вилица и печем на загрята ба 220С фурна до златисто. Охлаждаме, пълним с крема, декорираме с плодове по желание и се наслаждаваме с удоволствие