Класически плодов тарт

Коментари · 396 Прегледа

Рецепта за кулинарен конкурс. Макар че тартът е известен като предизвикателство за сладкарите, струва си да се опитате да го приготвите!

Рецепта:

За тестото:

300гр. Брашно(аз използвах лимецово)

150гр. Краве масло(може да се замени с кокосово за веган вариант)

2-3с.л. Студена вода

2с.л. Кокосова захар

За крема:

500мл. Прясно мляко

5жълтъка

100гр. Кокосова захар

30гр. Нишесте

Ванилия

Метод: Студеното масло се нарязва на кубчета и се смесва с брашното и захарта, като отначо стават трохи, които постепенно придобиват форма. Добавяме вода при необходимост. Оформяме топка и оставяме в хладилник поне час. За крема разбиваме жълтъците, захарта, нишестето и ванилията. Загряваме млякото, без да кипва. Добавяме малко към жълтъците, за да се темперират и връщаме на котлона. Готвим до сгъстяване на крема, покриваме с фолио и оставяме да се охлади. Студеното тесто разточваме на 0.5-1см. и прехвърляме във формата, като го навиваме около точилката и развиваме върхи тавата. Надупчваме с вилица и печем на загрята ба 220С фурна до златисто. Охлаждаме, пълним с крема, декорираме с плодове по желание и се наслаждаваме с удоволствие

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg