Необходими продукти
За рулото:
6 яйца
150 г захар
55 г какао
За крема:
175 г крем фреш
250 г бял шоколад
1 ванилия
175 г малини – пресни или от компот
Начин на приготвяне
- Отделете жълтъците и белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците и захарта до сгъстяване и побеляване, а в друг съд разбийте белтъците на сняг. Внимателно прибавете белтъците и какаото към сместа с жълтъците. Подмажете плитка тава и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа в тавата и печете 20 минути в предварително загрята до 180 °С фурна. Охладете 5 минути без да вадите от тавата, после обърнете върху лист хартия и обелете долната хартия. Навийте с хартията навътре и охладете рулото.
- За крема – сложете крем фреша да заври, свалете от огъня, добавете шоколада и оставете да се стопи. Сложете ванилия, разбийте с дървена лъжица до гладкост, оставете крема малко да се охлади и сгъсти.
- Развийте рулото, намажете с една трета от крема, поръсете с част от малините и завийте рулото. Отгоре намажете с останалия крем и украсете с останалите малини.
8 порции
Източник: Личен архив