Необходими продукти
1/2 чаша размекнато масло
2 яйца
1 чаша захар
1 ванилия
1/2 пакетче бакпулвер
1 чаша брашно
ядки
настъргана лимонова кора
За крема:
100 г шоколад
2 лъжици мляко
Начин на приготвяне
1. Разбиват се маслото и захарта, прибавят се яйцата, ванилията, лимоновата кора и бакпулверът, размесен с брашното и смлените ядки (около 1/2 чаша).
2. Полученото тесто се разточва на дебел лист и се нарязва на правоъгълничета, които се прищипват откъм късите страни, за да се оформят като лодки. Пекат се в намазана с масло тавичка до порозовяване.
3. След като изстинат, лодчиците се пълнят с крем, който се приготвя от шоколада, разтопен на водна баня с млякото, като се бърка непрекъснато. Държат се на студено, докато шоколадът се втвърди.
Източник: Личен архив