Необходими продукти
250 г мас
2 чаши мляко
2 жълтъка
1 цяло яйце
мая колкото орехче
400 г брашно
За плънката:
150 г смлени орехи
150 г пудра захар
2 белтъка
1 ванилия
Начин на приготвяне
- Маста се разбива на пяна и към нея се прибавят яйцата и млякото с разтворената в него мая. С брашното се замесва тесто.
- От тестото се късат топчета колкото орех, сплескват се върху дланта на питка, върху всяка от които се слага по малко плънка, а краищата й се събират и се изтеглят нагоре.
- Сладките се нареждат в намазана с масло тавичка на разстояние и се пекат в умерена фурна. По време на печенето се разтварят като розови пъпки. Още докато са топли се поръсват с пудра захар.
Източник: Личен архив