Необходими продукти
4 белтъка
250 г пудра захар
350 г орехи (лешници, бадеми)
2 пълни лъжички канела
Начин на приготвяне
- Белтъците се разбиват на сняг. Постепенно се прибавя пудрата захар и биенето продължава до твърд сняг. Четири лъжици от сместа се отделят в стъклена или порцеланова купичка. Смлените ядки и канелата се прибавят към останалите белтъци.
- Върху наръсен с кристална захар плот се разточва тесто с дебелина 1 см. С формичка се изрязват звездички, които се нареждат върху намазана с масло тавичка и се оставят да позасъхнат 1-2 часа.
- След това звездичките се намазват с отделените белтъци и се пекат в умерена към силна фурна около 25 минути.
Източник: Личен архив