Необходими продукти
150 г брашно
150 г смени бадеми
1 лъжичка бакпулвер
150 г захар
щипка сол
1/2 лъжичка канела
1 яйце
100 г разтопено масло
250 г конфитюр от кайсии
150 г разтопен шоколад
48 половинки орехови ядки
Начин на приготвяне
- Брашното, бадемите и бакпулверът се смесват върху дъска и по средата се прави кладенче, в което се слагат захарта, солта, канелата и яйцето, а по края се поръсва маслото. С ръце отвън навътре се замесва тесто, докато стане на топка. Оставя се в хладилника за 1 час, след което отново се размесна, докато омекне.
- Разстила се върху дъската на пласт с дебелина 0,5 см. С чашка се изрязват кръгчета с диаметър 3 см и се подреждат върху намазана с масло тава. Пекат се при температура 225 градуса около 10 минути.
- Изваждат се и се залепват две по две с конфитюра. Покриват се с разтопения шоколад, върху който се слага половинка орехова ядка. Поднасят се с кафе или коняк.
48 броя сладки
Източник: Личен архив