Необходими продукти:
- 4-5 кренвирша
- 6-7 средно големи картофа
- 6-7 лъжици млян домат или салца
- 20 гр. олио
- 100 гр. кашкавал
Приготвяне или как се готви ястието:
- Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина около 0,5 см.
- Обелваме креnвиршите и ги нарязваме на колелца
- В намазана с олио тавичка слагаме ред картофи. Върху тях нареждаме креnвирши - Слагаме 2-3 лъжици домат - отново картофи, креnвирши, домат. Най-отгорe трябва да са картофи.
- Завиваме във фолио и печем 40 мин. във фурната
- Махаме фолиото, настъргваме кашкавала и печем още 10 минути до зачервяване.