Продукти за яхнията:
1 голямо яйце
1/2 ч. сметана
1/2 ч. царевица
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
1 ч.л. кимион
1 ч.л. чили на прах
сол
черен пипер
2 скилидки чесън, смлени
1 кг говеждо месо
1 ч. настърган кашкавл
Приготвяне на рецептата:
В голяма купа разбийте смес от яйце, заквасена сметана и царевица. Прехвърлете в тиган и печете до златисто, 20 минути. Оставете да се охлади. В тиган на умерен огън загрейте олио. Добавете лук, кимион и чили на прах и подправете със сол и черен пипер. Гответе до омекване, 5 минути. Добавете чесън и варете още 1 минута. Добавете говеждо месо и гответе, разбивайки месото с дървена лъжица около 6 минути. Отцедете мазнината. Добавете говеждото и останалото в тава за печене и отгоре сирене. Покрийте с фолио и печете, докато сиренето се разтопи, около 20 минути. Премахнете фолиото и го печете, докато сиренето стане златисто, около 5 минути.