Продукти за 2 – 3 порции :
• кашкавал – 200-300 гр.
• яйца – 2 бр
. • прясно мляко – 1/ 2 ч.ч
. • брашно – 1 / 2 ч.ч.
• червен пипер – 1 щипка
• индийско орехче ( настъргано) – 1 щипка ( по желание ) за поръсване :
• черен пипер – млян
• ким – млян
Начин на приготвяне :
Нарязваме кашкавала на пръчки с дебелина 1 см. и дължина 8 – 10 см.. Приготвяме смес (по – гъста от тази за палачинки ) от яйцата, прясното мляко, брашното, червения пипер и индийското орехче. Потапяме кашкавалените пръчици в сместа и пържим в горещата маслена баня до златист цвят. Поръсваме веднага със смес от черен пипер и ким. Сервираме винаги топли, като мезе за бира и леки вина.