Начин на приготвяне:
Обелете доматите, почистете от семките и нарежете месестата им част на кубчета. В купа смесете доматите заедно със сушените домати нарязани на ситно, чесън, зехтин, балсамовия оцет, босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оставете сместа да престои така 15 минути за да се смесят ароматите. Докато сместа си почива нарежете франзелата на филийки от сантиметър и половина, загрейте фурната до 180 градуса и запечете франзелките за 2 -3 минути. Разпределете сместа равномерно върху филийките и поръсете отгоре с настърганото сирене моцарела. Върнете обратно във фурната за около 5 минути или до разтапянето на моцарелата.
Вижте необходимите продукти:
Домат – 3 броя
Сушени домати (мариновани в олио или зехтин) – 30 -40 грама
Чесън – 2 скилидки
Зехтин – 2 с.л.
Балсамов оцет – 1 с.л.
Пресен босилек – листа – по- вкус, аз използвам приблизително 10 листенца
Моцарела – 200 грама Франзела – 1 бр. (може да вземете още една за резерва)
Сол и черен пипер на вкус
РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ПРИ НАС в Кулинарна социална мрежа Mandja.com Поканете Приятелите си също да се регистрират, за да сме си полезни, да си споделяме рецепти и да се забавляваме - готвейки ❤️ УЧАСТВАЙТЕ В ДВАТА НИ КОНКУРСА. КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ.