Необходими продукти:
за 6 бр шишчета:
- 30 бр фурми без костилки
- 120 гр синьо сирене
- 50 гр крема сирене
- ¼ круша
- 30 бр бадеми (сурови или печени)
- 30 ленти бекон
За винения сос:
- 2 ч.ч. червено вино
- 2 с.л. мед
- 1 с.л. кетчуп
- Черен и лют пипер по желание
Приготвяне или как се готви ястието:
- Започваме със соса, защото му е необходимо време да ври. Загряваме виното на котлона, слагаме меда и го оставяме да къкри на слаб огън, докато остане поне на половина.
- Слагаме кетчупа и пипера. Ще разберете, че е готов когато се посгъсти и започне да се пени.
- Приготвяме плънката за фурмите като натрошаваме синьото сирене, добавяме крема сиренето и крушата, нарязана на възможно най-ситни кубчета.
- Объркваме хубаво всичко това и с тази смес пълня фурмите, като в средата на всяка бодваме и по бадемче.
- Вяка фурма завиваме с резен бекон и набучваме на шишче.
- Печем на силно загрята фурна, 250 с вентилатор до апетитно зачервяване.
- При поднасяне поръсваме с винената редукция.
Рецепта предоставена от Антоанета Ранчева.