НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
кисело зеле- 1 бр.
пиле (цяло)- 1 бр.
свински врат- 1 кг.
сурова наденица- 3 бр.
телешко месо- 500 гр.
сланина- 300 гр.
ориз- 200 гр.
дафинов лист- 4-5 листа
чесън- 1 глава
червено вино- 300 мл.
зелева чорба
сушени чушки- 5-6 бр.
червен пипер
бахар
черен пипер на зърна
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете свинския врат и телешкото на едри парчета, пилето на порции, сланината на тънки слайсове.
Отделете си няколко листа от зелето за отдоло, и за отгоре. Нарежете зелето на ситно. Към него прибавете ориза, червен пипер и разбъркайте добре.
Подредете капамата. На дъното на гювеча сложете няколко слайса сланина, отгоре покрийте със зелеви листа. Сложете ред от зелето с ориза, ред свинско с телешко, ред зеле с ориз, ред пилешко, ред зеле с ориз, ред наденица, като помежду редовете слагайте сланинка, сушени чушки, дафинов лист, черен пипер на сърна и бахар. Налейте червеното вино и зелева чорба. Завършете със зелеви листа. Захлюпете с капака. Печете 5 часа на 180 градуса, в незгрята фурна. Приятен апетит!
Весели празници!