ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг пилешки гърди
2 скилидки чесън
5 с.л. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 стрък пресен лук
Пиле фрикасе с кисело мляко и жълтък
РЕЦЕПТА: Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това се накъсва или нарязва на парчета. В дълбок тиган или тенджера се запържва брашното (5 с.л.) с олиото (3 с.л.) до златисто и се добавя счукан чесън (2 скилидки). Бърка се за няколко минути. Добавя се пилешкото месо (1/2 кг) и бульонът и се бърка на тих огън за десетина минути, докато бульонът се сгъсти. Добавят се киселото мляко (1 ч.ч.) и жълтъкът (1 бр), посолява се и се подправя с черен пипер. Бърка се още 5 минути и се сваля от котлона. Преди сервиране се поръсва с пресен лук.л. олио