ПРОДУКТИ: за 8 порции
300 г телешка кайма
300 г свинска кайма
1 глава лук
1 яйце
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 морков
3 яйца
8 кисели краставички
50 г кашкавал
РЕЦЕПТА:
Яйцата (3 бр) и морковът (1 бр) се сваряват. Оставят се настрани. Двата вида кайма се омесват и към тях се прибавят ситно нарязаният лук (1 глава), суровото яйце (1 бр) и подправките - кимион (1 ч.л.) и черен пипер (1 ч.л.). Завива се с фолио и се оставя в хладилник за поне час, за да се смесят ароматите. След това каймата се разстила върху фолио, като целта е да се получи правоъгълен пласт кайма с височина не повече от сантиметър и половина. Сварените яйца, морковът и нарязаните на ивици кисели краставички се нареждат върху подложката от кайма. Увива се и се поставя в намазана с олио тавичка. Завива се с фолио и се поставя в загрята до 190 градуса фурна. Пече около час, като през първата половина се пече с фолио, а след това то се отстранява. Малко преди рулото да е готово, се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната, за да може да се разтопи.