Руло Стефани.Руло Стефани е добре позната рецепта,с плънка от кисели краставички и моркови.

ПРОДУКТИ: за 8 порции

300 г телешка кайма

300 г свинска кайма

1 глава лук

1 яйце

1 ч.л. кимион

1 ч.л. черен пипер

1 морков

3 яйца

8 кисели краставички

50 г кашкавал

 

РЕЦЕПТА:

 

Яйцата (3 бр) и морковът (1 бр) се сваряват. Оставят се настрани. Двата вида кайма се омесват и към тях се прибавят ситно нарязаният лук (1 глава), суровото яйце (1 бр) и подправките - кимион (1 ч.л.) и черен пипер (1 ч.л.). Завива се с фолио и се оставя в хладилник за поне час, за да се смесят ароматите. След това каймата се разстила върху фолио, като целта е да се получи правоъгълен пласт кайма с височина не повече от сантиметър и половина. Сварените яйца, морковът и нарязаните на ивици кисели краставички се нареждат върху подложката от кайма. Увива се и се поставя в намазана с олио тавичка. Завива се с фолио и се поставя в загрята до 190 градуса фурна. Пече около час, като през първата половина се пече с фолио, а след това то се отстранява. Малко преди рулото да е готово, се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната, за да може да се разтопи. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg