ПРОДУКТИ: за 4 порции
800 г свинско месо
2 глави лук
2 стръка праз
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 дафинов лист
За гарнитура:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 с.л. масло
РЕЦЕПТА:
Свинското месо (800 г) се нарязва на хапки, лукът (2 глави) на полумесеци, а празът (2 стръка) - на колелца. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино (1 ч.ч.), брашното (1 с.л.), размито в доматеното пюре (5 с.л.), и подправките. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква. Сервира се с гарнитура от ориз (1 ч.ч.), сварен в подсолена вода (3 ч.ч.) до пълна готовност и овкусен с масло (1 с.л.). Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.