ПРОДУКТИ: за 4 порции
8 печени чушки
За пълнежа:
150 г сирене
2 яйца
За панировката:
2 яйца
4 с.л. брашно
1 к.ч. олио
РЕЦЕПТА:
Приготвя се плънката - в купа се размачкват сиренето (150 г) и яйцата (2 бр). Мачка се с вилица, докато сиренето се натроши на ситно и се смеси с яйцата. Печените чушки (8 бр) се обелват и изчистват отвътре. Пълнят се с 1-2 супени лъжици от плънката. След това се приготвят две купички - в едната се разбиват яйцата за панировка (2 бр), а във втората се изсипва брашно (4 с.л.). Всяка една от чушките се топи от двете страни първо в яйчената смес, а после в брашното. Веднага след това се слага в нагорещен тиган с олио. Чушките се запържват до златисто на силен огън за около 1-2 минути всяка.