Необходими продукти:
- 500 - 700 грама кайма по ваш избор.
- 1-2 средно големи глави лук, нарязан на дребно.
- 1-2 скилидки чесън, счукани или нарязани на дребно.
- 1 буркан 1,65 л. нарязано кисело зеле / продава се във вериги като "Метро"/.
- 1 чаена чаша ориз.
- 1/2 чаена чаша олио.
- 1 супена лъжица чубрица.
- 1 супена лъжица червен пипер.
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер /може и без него, ако не обичате/.
- 2-3 чаени чаши гореща вода.
Начин на приготвяне:
- Изсипете нарязаното зеле в дълбока тава.
- Загрейте олиото в дълбок тиган.
- Добавете ситно нарязания лук. Разбъркайте за кратко.
- Добавете раздробената на трохи каймата и разбъркайте добре.
- Добавете ориза и го разбъркайте със сместа равномерно.
- Добавете чубрицата и двата вида пипер. Пържете още около 2-3 минути.
- Изсипете всичко от тигана в тавата с киселото зеле.
- Разбъркайте с дървена лъжица.
- Залейте ястието с горещата водата.
- Печете го до омекване на ориза на 200-230 градуса. Ако искате да стане по-бързо пуснете и вентилатор.
- Трябва да остане малко сосче. Не чакайте докато течността се попие напълно.