класика от съседна Турция

Продукти

лук 1 голяма глава

скилидки чесън 2-3 бр

зелени пиперки - 3бр

червени пиперки - 3бр

домати- 6бр средна големина

яйца  6бр

магданоз, олио

сол, чер пипер

люта чушка по желание 

 

Начин на приготвяне:

Запържват се в тиган лука, нарязан на полумесеци, скилидките чесън. Добавят се чушките /зелени и червени, и по желание и лютата чушка наситно нарязана/. След като се запържат и чушките се добавят доматите и едно по едно яйцата като се стараем да не им спукаме жълтъците, сол и чер пипер. Задушаваме ги за около 10 мин, поръсваме с магданоз и сервираме  тигана /традиционно/

За по-богат вкус към ястието може да се добави  суджук или пастърма.

 

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg