Продукти
лук 1 голяма глава
скилидки чесън 2-3 бр
зелени пиперки - 3бр
червени пиперки - 3бр
домати- 6бр средна големина
яйца 6бр
магданоз, олио
сол, чер пипер
люта чушка по желание
Начин на приготвяне:
Запържват се в тиган лука, нарязан на полумесеци, скилидките чесън. Добавят се чушките /зелени и червени, и по желание и лютата чушка наситно нарязана/. След като се запържат и чушките се добавят доматите и едно по едно яйцата като се стараем да не им спукаме жълтъците, сол и чер пипер. Задушаваме ги за около 10 мин, поръсваме с магданоз и сервираме тигана /традиционно/
За по-богат вкус към ястието може да се добави суджук или пастърма.