ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг пилешко филе
300 г кисели краставички
250 мл. готварска сметана
200 г гъби
3 с.л. олио
1 ч.л. босилек
1/2 ч.л. черен пипер
РЕЦЕПТА:
Пилешкото филе (1/2 кг) и киселите краставички (300 г) се нарязват на жулиени (тънки ивички). Гъбите (200 г) се измиват и се нарязват на полумесеци. Месото се запържва от всички страни до златисто в сгорещеното олио (3 с.л.) и се овкусява със сол и черен пипер (1/2 ч.л.). Щом се позлати, към него се добавят гъбите и киселите краставички. Щом гъбите се задушат, се добавя сушеният босилек (1 ч.л.). Ястието къкри на котлона за още две минути. Накрая се добавя течната готварска сметана (250 мл.). Разбърква се, докато течността се сгъсти. Пиле Жулиен се сервира горещо.
ОТ:1001 РЕЦЕПТИ