ПЪЛНЕН КАЛМАР СЪС СИРЕНА

Коментари · 401 Прегледа

ГРИЛ, КАЛМАР, СИРЕНА И...............

ПРОДУКТИ

калмар туби 

сирене фета

кашкавал/чедър/ементал

топено сирене 

чесън

копър

кората на половин лимон

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме  калмара,мариноваме в зехтин, скилидка пресован чесън, копър/ може към маринатата да се добави и 1-2 лъжици прясно изцеден портокалов сок/, поне за час.  Правим внимателно леки резки на повърхността на тубите калмари.

От сирената, чесън, копър и лимоновата кора се прави плънка, с която пълним калмарите и ги запичаме на скара или грил тиган, поръсваме обилно с наситнен копър и зехтин.

 

 

 

 

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg