ЗА БЛАТА
бисквити 1 пакет
краве масло около 1 пак
орехови ядки
шоколадови пръчици 1 с.л.
ЗА КРЕМА
400гр заквасена сметана
300гр крема сирене
100 гр пудра захар, ванилия
2с.л мед
1 пак желатин
ЗА ЗАЛИВКА
2 круши+ 2.л. захар
желатин 1 пак
1с.л. мед
печени орехови ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смиламе в блендер бисквитите с ореховите ядки.
Смесваме с мекото краве масло и шоколадовите пръчици.
В тава с подвижен ринг разстиламе бисквитената смес и оставяме в хладилник за около 20-30 мин да се охлади.
Разбиваме заквасената сметана с пудра захар, добавяме крема сирене, ванилията и меда.
Разтваряме желатина и го добавяме към крема.
Разстиламе крема върху бисквитената смес и оставаме отново в хладилник.
Докато стегне желатина, приготваме заливката.
В тиган поставяме крушите нарязани на тънки резени заедно със захарта за се карамелизират.
Добавяме 500мл вода и оставяме за 2-3 мин на тих огън, след като се охлади сместта добавяме и меда и разтворения желатин.
Подреждаме резените круши върху крема, заливаме със сладкия сироп и поръсваме запечени орехови ядки.
Оставяме чийзкейка в хладилника за да стегне заливката.