Необходими продукти
- 200 г бишкоти
- 1/2 кг компот от праскови
- 300 г маскарпоне
- 150 г захар
- 100 г извара
- шоколадов топинг
Начин на приготвяне
Компотът от праскови (1/2 кг) се разделя на плодове и сок от компота. В сока от компота се потопаяват бишкотите (200 г) за секунда и се подреждат на дъното на тава. Течността, която остава от компота, се запазва. Плодовете от компота се пасират в блендер и получената смес се разпределя равномерно върху бишкотите. В купа се разбиват маскарпонето (300 г), изварата (100 г), захарта (150 г) и течността, останала от компота след потапянето на бишкотите. Сместа се разбива с миксер до получаването на гъст крем. Кремът се излива в тавата и се разпределя равномерно. Заглажда се с лъжица и десертът се поставя в хладилник да стегне за няколко часа. Преди сервиране се полива с шоколадов топинг.
Източник:Супермаркети СБА