Необходими продукти
- 250 г тиква
- 1/2 ч.ч. захар
- 150 г бисквити
- 50 г орехи
Начин на приготвяне
Тиквата (250 г) се нарязва на едри парчета, смесва се със захарта (1/2 ч.ч.) и се залива с вода, колкото да я покрие. Сварява се за 30 минути. Пасира се. (За да направите десертът по-диетичен, можете да замените захарта с течен подсладител. Него прибавете след като сварите тиквата и по време на пасирането й.) Какаовите бисквити (150 г) се натрошават с помощта на блендер. В малки купички се редят трохи бисквити, пюре от тиква, отново натрошени бисквити и накрая счукани орехи (50 г). Десертът може да се сервира веднага, но и добре охладен е великолепен на вкус.
Източник: 1001 recepti