Необходими продукти
- 225 г брашно
- 150 г масло
- 125 г пудра захар
- 50 г захарно тесто
- 30 захарни перли
Начин на приготвяне
Брашното (225 г) се изсипва в дълбок съд и към него се добавя натрошеното на парчета масло (150 г). Продуктите се разбъркват с ръце, докато брашното поеме цялото масло. Добавя се захарта (125 г) и от получената смес се прави тесто. Върху равна повърхност се поръсва брашно и се разточва тестото. С помощта на форми за сладки се отрязват сърчица и се подреждат в намазнена тавичка. Пекат се на 180 градуса 15-20 минути или докато не придобият апетитен златист цвят. Готовото захарно тесто (50 г) се разточва внимателно на кора с дебелина около милиметър. С помощта на същите формички за сладки се отрязват сърчица, които се поставят върху сладките, след като те се охладят. Върху всяка сладка се поставя захарна перличка за украса.
Източник: 1001 recepti