Необходими продукти
- 150 г елда
- 100 г сирене
- 1 стрък зелен лук
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- 20 мл. зехтин
- 1 ч.л. червен пипер
- копър
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Елдата (150 г) се накисва във вода за около 20-30 минути и след това се сварява в съотношение с водата 1:3. Готовата елда се отцежда и се оставя леко да изстине. Към нея се прибавят натрошеното сиренe (100 г), накълцан пресен зелен лук (1 стрък) (може и кромид), копър, черен пипер, червен пипер и сол на вкус. Накрая се слагат яйцето (1 бр) и брашното (2 с.л.) и сместа се обърква много добре. Тава се покрива с хартия за печене и се намазва със зехтин. От сместа се оформят кюфтета и се нареждат в тавата. Намазват се леко със зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Източник: 1001 recepti