Необходими продукти
- картофи - 5 - 6 бр. сварени
- кайма - 250 г
- жълтъци - 1 бр.
- сол - на вкус
- лук - 1/2 глава
- магданоз
- черен пипер
- ПАНИРОВКА яйца - 1 бр. брашно - 1 ч.ч. галета - 1 ч.ч.
- олио - за пържене 1 ч.ч.
Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват, докато омекнат. Отцедени се намачкват на пюре и леко се охлаждат. Добавя се един жълтък в каймата и се овкусява с черен пипер, магданоз и чубрица. В купешка кайма не добавям сол, има достатъчно. С мокри ръце се оформят крокети с дължина 8 см и се оставят във фризера за 20-30 минути да стегне каймата. Разбива се едно яйце в купа, сипва се в чиния брашно, а в друга чиния - галета. Загрява се олио в тиган. Крокетите с кайма първо се топят в брашно, после в яйце и се овалват в галета. Крокетите с кайма и картофи се пържат от двете страни до златисто на умерен огън. Сервират се с подходяща сезонна салата или просто зеленчуци.
Източник: Gotvach