Необходими продукти:
- 9 кралски миди, извадени от черупките и почистени
- сол и черен пипер
- Масло с босилек и лимон (сорт Lime)
- 85 г масло, размекнато
- 2 супени лъжици пресен босилек, ситно нарязан
- сокът и кората на 1 лимон (сорт Lime)
Приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте предварително скарата. Отстранете черупката на всяка мида и я оставете настрана. Разрежете мидите на две и ги оставете настрана.
- В малка купа смесете съставките на маслото и го оставете настрана.
- Намажете тавичката върху скарата с 40 г от ароматизираното масло.
- Сложете мидите върху тавичката на скарата на разстояние 5 см една от друга.
- Прибавете и останалата част от маслото и продължете с готвенето още 3-4 минути, като от време на време обръщате мидите.
- Прехвърлете ги в чиния за сервиране.
- Залейте с лъжица соса от тавичката на скарата върху мидите и сервирайте с нарязани пресни картофи и листа от салата, поръсени с малко винегрет.