ПРОДУКТИ: за 2 порции
6 яйца
1 с.л. масло
1 щип. червен пипер
сол
1 с.л. оцет
1 л. вода
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1 стрък копър
РЕЦЕПТА: В тенджера се загрява подсолена вода (1 л.) с оцет (1 с.л.) и щом заври, съдът се премества от котлона и във водата се счукват от ниско яйцата (6 бр). Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В тиган се загряват маслото (1 с.л.) и червеният пипер (1 щип.) и се разбъркват. Яйцата се сервират в порционна чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън (1 скилидка) кисело мляко (200 г) и след това с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър (1 стрък) и се поднася. Яйцата по панагюрски са много вкусно традиционно ястие.