СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК

Коментари · 341 Прегледа

СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК .СВИНСКА КАВЪРМА С ГЪБИ И ПРАЗ ЛУК В ТЕНДЖЕРА ПОНЕСЕНА ВЪРХУ КАРТОФЕНО ПЮРЕ

ПРОДУКТИ: за 6 порции

600 г свинско месо

1 морков

1/2 кг печурки

2 стръка праз лук

1 к.ч. червено вино

2 с.л. доматено пюре

6 с.л. олио

1 с.л. червен пипер

 

1 ч.л. черен пипер

сол

6 стръка магданоз

 

РЕЦЕПТА:

 

Свинското месо (600 г) се нарязва на средни по големина кубчета и се запържва в олиото (6 с.л.) в дълбок тиган, докато побелее от всички страни. След това към него се добавя морковът (1 бр), нарязан на колелца, а после на четвъртинки, както и празът (2 стръка), нарязан на колелца. Докато месото и зеленчуците се задушават, гъбите (1/2 кг) се измиват и нарязват на полумесеци. Добавят се в тенджерата при останалите продукти, заедно с подправките - сол, черен и червен пипер. Накрая се изсипва червеното вино (1 к.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън за около 40 минути или до готовност на месото. Малко преди да е готова, към кавърмата се добавя доматеното пюре (2 с.л.), разбърква се и се оставя за още няколко минути да покъкри. Кавърмата от свинско месо и праз е много вкусна, особено когато е поднесена върху канапе от картофено пюре.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg