ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг зелен фасул
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 домата
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
2 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Зеленият фасул (1/2 кг) се измива и нарязва. Задушават се лукът (1 глава), морковите (2 бр) и чесънът (4 скилидки). Щом омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. Залива се с малко вода и се оставя да се задуши на слаб огън. Овкусява се със сол и пипер. Щом сосът намалее, се добавят доматите (2 бр), нарязани на дребни кубчета или рендосани. Разбърква се и когато заври, се сгъстява с брашното (2 с.л.), разтворено в малко вода. Готви се още няколко минути при постоянно бъркане и накрая се овкусява с чубрица и магданоз.