ПРОДУКТИ: за 4 порции
800 г котлети от акула
1/2 лимон
2 с.л. зехтин
черен пипер
сол
4 с.л. бяло вино
3 с.л. майонеза
1 ч.л. девесил
1 с.л. кора от лимон
РЕЦЕПТА:
Котлетите от акула (800 г) се поръсват със сол и черен пипер и се заливат със сок от лимон (1/2 бр). Запържват и от двете страни за около 2 минути в сгорещен зехтин. Зехтин [[10]], бялото вино (4 с.л.), майонезата (3 с.л.), девесилът (1 ч.л.) и кората от лимон (1 с.л.) се разбъркват добре в купичка. Половината от сместа се сипва в тава и отгоре се нареждат парчетата риба. Намазват се с останалата смес. Пекат се около 7 минути в загрята на 230 градуса фурна. Готовото ястие се поръсва с настъргана лимонова кора. Ако котлетите от акула са с кожа, то тя се отстранява преди консумация.