ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг лапад
8 яйца
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 разтопено масло
сол
червен пипер
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Лападът (1/2 кг) се измива и нарязва на ситно, а след това и лукът (1 глава) и чесънът (4 скилидки) - също. В дълбока тенджера се загряват олиото (2 с.л.) и маслото (1 разтопено) и в тях се задушават първо лукът и чесънът, а след това и лападът. Добавят се оризът и подправките и всичко се разбърква. Сипва се водата и се готви, докато оризът я поеме. С готовата смес в намазнена тава се оформят 8 гнезда, в които се чуква по 1 яйце. Гнездата се запичат във фурната, докато яйцата побелеят. Поднасят се топли.