ПЕЧЕНИ ГНЕЗДА .ПЕЧЕНИ ГНЕЗДА С ОРИЗ, ЛАПАД И ЯЙЦА В ТАВА НА ФУРНА

ПРОДУКТИ: за 4 порции

1/2 кг лапад

8 яйца

1 глава лук

4 скилидки чесън

2 с.л. олио

1 разтопено масло

сол

червен пипер

2 ч.ч. ориз

2 ч.ч. вода

 

РЕЦЕПТА:

 

Лападът (1/2 кг) се измива и нарязва на ситно, а след това и лукът (1 глава) и чесънът (4 скилидки) - също. В дълбока тенджера се загряват олиото (2 с.л.) и маслото (1 разтопено) и в тях се задушават първо лукът и чесънът, а след това и лападът. Добавят се оризът и подправките и всичко се разбърква. Сипва се водата и се готви, докато оризът я поеме. С готовата смес в намазнена тава се оформят 8 гнезда, в които се чуква по 1 яйце. Гнездата се запичат във фурната, докато яйцата побелеят. Поднасят се топли.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg