ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 глава карфиол
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
150 г кашкавал
1 ч.л. черен пипер
сол
2 стръка копър
РЕЦЕПТА:
Карфиолът (1 глава) се накъсва на розички и те се бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се. Поставят се в огнеупорна тавичка и се заливат с разбитите с прясното мляко (1 ч.ч.) яйца (3 бр). Посоляват се и се добавя черен пипер (1 ч.л.). Ястието се поставя във фурна и се пече при 180 градуса около половин час. След това се изважда от фурната, поръсва се обилно с настърган кашкавал (150 г) и се връща обратно във фурната, докато кашкавалът се запече и стане хрупкав. Ястието се сервира горещо и се поръсва със ситно нарязан пресен копър (2 стръка).