ПРОДУКТИ: за 6 порции
2 глави карфиол
2 ч.ч. прясно мляко
1 л. вода
50 г масло
2 глави лук
1 ч.л. черен пипер
сол
2 стръка копър
40 г брашно
РЕЦЕПТА:
В тенджера се загрява маслото (50 г). Добавя се ситно нарязаният лук (2 глави) и се оставя да омекне. Прибавя се карфиолът (2 глави), накъсан на розички, и се запържва. Залива се с вода (1 л.) и след като заври, се оставя да ври на слаб огън, докато карфиолът омекне. От брашното и прясното мляко се приготвя еднородна смес, която се прибавя към готовата супа. Бърка се на средно силен котлон, докато сместа отново заври и се сгъсти. Отстранява се от котлона. Супата се овкусява с черен пипер (1 ч.л.) на вкус и сол. Сервира се гореща с пресен копър и по желание се декорира с варени цели розички карфиол или крутони