ПРОДУКТИ: за 2 порции
1 картоф
1 лист зелена салата
30 г извара
30 г сирене
3 стръкчета магданоз
3 стръкчета копър
1 стрък пресен лук
2 скилидки чесън
сол
1 щип. кимион
1 щип. чесън на прах
1 с.л. масло
2 с.л. кашкавал
РЕЦЕПТА:
Картофът се сварява и разрязва на две половини по дължина. На всяка половинка й се издълбава вътрешността, която се пасира заедно със сиренето (30 г), изварата (30 г), ситно нарязаният зелен лук, чесън, магданоз и копър, солта и подправките. С тази смес се напълват двете половинки от картофа и се поръсват с настърган кашкавал (2 с.л.). Слагат се в намазана с масло тава и се пекат до получаване на златист цвят.