Необходими продукти:
- 400 г бутер тесто
- 300 г кренвирши
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
- Кренвиршите се разрязват на две напречно и за всяко парче се отрязва подходящ размер правоъгълно готово и охладено бутер тесто.
- Кренвиршите се увиват в него, като се поставят в тавичка върху хартия за печене така, че ръбът на захлупване на тестото да бъде отдолу, за да не се отвори тестото при печене.
- Върху всяка кренвиршка се правят разрези с върха на кухненска тожица, за да може при печенето кренвиршите да се изпекат добре.
- С помощта на готварска четка, всяка кренвиршка се намазва със смес от разбитите с малко сол жълтъци.
- Тавата се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около 20 минути до готовност.
- Кренвиршките с бутер тесто се сервират топли