ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 ч.ч. ориз
2 червени чушки
2 моркова
400 г пилешко филе
50 мл. соев сос
3 ч.ч. вода
черен пипер
2 стръка зелен лук
РЕЦЕПТА:
Най-напред оризът (1 ч.ч.) се сварява до готовност в подсолената вода (3 ч.ч.). През това време морковите (2 бр), чушките (2 бр) и пилешкото филе (400 г) се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Зеленчуците и месото се поставят в дълбок тиган с капак и се задушават в малко мазнина до омекване. Подправят се със сол и черен пипер и към тях се добавя оризът. Всичко се разбърква много добре, докато ароматите се смесят. Накрая се добавят нарязаният зелен лук (2 стръка) и соевият сос (50 мл.). Оризът се сервира горещ, но и охладен е чудесен на вкус.