ПРОДУКТИ: за 8 порции
1/2 кг лапад
1 връзка пресен лук
80 мл. олио
50 г доматено пюре
3 с.л. брашно
червен пипер
За застройката: 2 яйца 150 г кисело мляко
РЕЦЕПТА:
Лападът (1/2 кг) и пресният лук (1 връзка) се нарязват на ситно и се задушават в сгорещена мазнина. След 2-3 минути се добавя брашното (3 с.л.) и се разбърква, а малко след това и доматеното пюре (50 г). Задушават се за още 2-3 минути и се сипва вода. Овкусява се с подправките и се оставя да ври 15-20 минути. Приготвя се застройка, като в купа се разбиват кисело мляко (150 г) и яйцата (2 бр). Добавя се малко по малко от супата в застройката и се бърка. Щом стане достатъчно рядка, застройката се добавя към супата с постоянно разбъркване. Супата от лапад може да се сервира както топла, така и студена, а при поднасяне може да се сложи в нея лъжица