САЛАТА ЦЕЗАР

Коментари · 331 Прегледа

САЛАТА ЦЕЗАР.САЛАТА ЦЕЗАР - КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА

РОДУКТИ: за 4 порции

За салатата:

1 салата айсберг

2 филии хляб

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

40 г пармезан

За дресинга:

1 яйце

1 скилидка чесън

1 с.л. горчица

2 с.л. сос Уорчестър

1 лимон

1/2 ч.ч. зехтин

сол

черен пипер

 

РЕЦЕПТА:

 

Салатата айсберг (1 бр) се реже на едро, може и да се накъса. Филийките хляб (2 филии) се режат на кубчета. Чесънът (2 скилидки) се смачква и се смесва със зехтина (2 с.л.) и сол. Крутоните се овалват в тази смес и се запичат в тиган. Приготвяне на дресинга: яйцето (1 бр) трябва да е прясно. Вари се за 1 минута, като се запазва само жълтъкът. Скилидката чесън (1 скилидка) се пресова и се смесва с жълтъка, зехтина (1/2 ч.ч.), горчицата (1 с.л.), сосът Уорчестър (2 с.л.) и лимоновият сок. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Всички продукти за салатата Цезар се смесват в дълбок съд и се разбъркват добре. Заливат се с дресинга и отново се разбъркват.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg