РОДУКТИ: за 4 порции
За салатата:
1 салата айсберг
2 филии хляб
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
40 г пармезан
За дресинга:
1 яйце
1 скилидка чесън
1 с.л. горчица
2 с.л. сос Уорчестър
1 лимон
1/2 ч.ч. зехтин
сол
черен пипер
РЕЦЕПТА:
Салатата айсберг (1 бр) се реже на едро, може и да се накъса. Филийките хляб (2 филии) се режат на кубчета. Чесънът (2 скилидки) се смачква и се смесва със зехтина (2 с.л.) и сол. Крутоните се овалват в тази смес и се запичат в тиган. Приготвяне на дресинга: яйцето (1 бр) трябва да е прясно. Вари се за 1 минута, като се запазва само жълтъкът. Скилидката чесън (1 скилидка) се пресова и се смесва с жълтъка, зехтина (1/2 ч.ч.), горчицата (1 с.л.), сосът Уорчестър (2 с.л.) и лимоновият сок. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Всички продукти за салатата Цезар се смесват в дълбок съд и се разбъркват добре. Заливат се с дресинга и отново се разбъркват.