Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 ч.чаша захар – ч.ч. е чаша с вместимост 220 мл
- 1 кафена чаша мед - к.ч. е чаша с вместимост 100 мл
- 1 непълна ч.чаша олио
- 1 с.л. яйца,канела
- джинджифил
- бакпулвер
- ванилия
- брашно колкото поеме
- Течен шоколад за слепване и шоколадова глазура
Приготвяне или как се готви десертът:
- Разбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и канелата, джинджифила, ванилия и бакплувера. Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.
- Със формичка за сладки се оформят желани фигурки и се пекат в тава застлана с хартия за печене на 180 С – за 10 минути като се наблюдават да не изгорят.
- Ако се препекат ще станат твърди.
- Слепват се със течен шоколад и се потапят в шоколад.
Рецепта предоставена от Христина Петрова.